Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη για αγροτικά θέματα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (3-2-2011)

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη συμμετείχε την Πέμπτη 3-2-2011 στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για αγροτικά θέματα και τις προοπτικές αγροτικής ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, τους Υφυπουργούς Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννη Κουτσούκος υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ακολούθησε ευρεία σύσκεψη.
Συμμετείχαν: α) οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης
β) οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Αλιείας: Βεργίδης (Κιλκίς), Ζωγράφου-Τσαντάκη (Πέλλας), Κωνσταντινίδης (Ημαθίας), Σφελινιώτης (Σερρών), Τζηρίτης (Χαλκιδικής), Πορφυριάδου (Θεσσαλονίκης) 
γ)εκπροσώπων των αγροτών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τη γεωργία, τη κτηνοτροφία και την αλιεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ιδιαίτερα για την Περιφερειακή Ενότητα της Πέλλας τέθηκαν από τον κ. Θεοδωρίδη τρία καίρια ζητήματα: το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας, οι παραγωγή σποροκαλλιεργειών και η ανάπτυξη των γεωθερμικών πεδίων της Πέλλας.
Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση "πάρα πολύ χρήσιμη" και δήλωσε ότι θα απαντηθούν τα περισσότερα αιτήματα, δεν είναι όμως εύκολο να λυθούν. Σημαντική είναι η ανακοίνωσή τους για δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης ζήτησε να προγραμματιστεί μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα στο Μάρτιο όπου θα συζητηθεί η πρόταση για το Καλάθι των Προϊόντων της βόρειας Ελλάδας.
Μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την εξής δήλωση:
«Τεράστιες οι δυνατότητες της πιο παραγωγικής περιφέρειας της χώρας μας, της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τεράστια τα πλούτη, αγροτικά – κτηνοτροφικά – θέματα αλιείας, ακόμη και τα κρασιά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι παρόλες τις αδυναμίες και τα διαχρονικά προβλήματα με την παρουσία του κ. Σκανδαλίδη θα λυθούν αρκετά από αυτά. Ήδη αποφάσισε ο κ. υπουργός να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία. Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε μια μεγάλη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα αγροτικά θέματα. Όπως έχω τονίσει, για μένα προσωπικά, η παρουσία του κ. Σκανδαλίδη στην πολιτική μας ζωή αποτελεί κόσμημα. Απ’ ό,τι πληροφορούμε ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Δίκαια πολλά από τα αιτήματά τους. Θέλω να πιστεύω ότι πριν ξεκινήσουν ορισμένα από αυτά θα προλάβει να τα λύσει ο κ. Υπουργός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου